Tuesday, June 9, 2009

LAUK ORG PANTANG

Skang ni ju dlm proses memantangkan diri... so ari2 mkn sawi goreng, ikan bilis goreng, ikan kering n lada itam je.... cukup dah seminggu pantang, naik bosan dah ngan lauk tuh.... walau pun sesekali cari la ikan gelama or ikan merah wat sup...mengikut mak ju... biar pantang sampai 44 ari walaupun bukan bersalin.... Hmmmm ikut je la kan... tak pantang, sok2 dah berusia mula la sakit sana sini, kebas sana sini... sapa yg nak disalahkan?

5 comments:

Ummibatrisya said...

jue,

masa ummi miscarriage pun ummi pantang gak

tapi tak le pantang sangat-sangat, makanan yang sejuk2 tu kira tak ambillah :)

KV said...

takpe lah jue. Sabar. mmg elok berpantang. Doc tak injek ubat kemo ke?

jue mj said...

ummi b,
yg sejuk2 ju tak berani amik, kalu tak memlm ketar sejuk...

kv,
ubat kemo? ubt utk apa tu kv?

blogresipi said...

Salam Kak Ju..masa pantang nie kite tak boleh makan ayam bakar e, daging bakar ke? saya due september nie..tak tau sgt pasal pantang2.

jue mj said...

ijan,
kalu pantang org bersalin biasa mudah sket... kalu ceaser payah lg... tp dua2 kena pantang dr mende yg sejuk n berangin, sayur n buah espeacially (mcm cendawan, labu, etc...) bab ayam plak, okay je kalu salin biasa, kalu ceaser takut gatal kt parut operate tu... ikan bakar plak ada jenis ikan yg bleh mkn, ikan yg isi itam selalunya gatal... ikan yg bersengat plak org tua kt bisa... ijan search jer dlm google, byk site yg citer psal ni kay...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin