Tuesday, June 23, 2009

SAYANG BINI DITINGGAL-TINGGALKAN...





WAAAA... ptg tadi kul 4.30 Baba dah slamat sampai kat Kota Baru... ada seminar warden di River View (betul le Ba?) means 4 ari ni jd ibu n ayah la skali.... bab lain sebenarnya under control... tp bab memikul tugas Baba jd supir kepada anak-anak ke Pasti ni yg leceh sket... sekolah tpt mengajar agak jauh dlm 25 km, so slalunya kuar umah kui 6.50 am sampai sek dlm kui 7.15 am... bila kena melencong antar anak g Pasti diorg, slalunya mesti sampai lewat ke sek... hu hu tak best la kalu slalu mcm ni... (ju di kalangn yg mai awai tau!) kalu dulu masuk sek kena punch card, ada jg yg offer nak tolong punch kan... (tp tak penah wat tau...) tp skang ni sek dah tukar guna thumb print! wa wa mcmana nak suh org lain tolong? kalu ibu jari ni jenis boleh tanggal n lekat blk mcm gigi palsu tu bleh la kan....(mengarut la plak....)

hmmm... apa pun semua ni cabaran dlm menguruskan rumahtangga... kena ada tolak ansur n bantu membantu... hemmmm Baba siap la plak Ibu nak g induksi sok2.... 2 mg wei....
lebih kurg cenggini la mesin thumb print yg ada kt sek tu...
hampes punya mesin!! (mesin plak yg disalahkan...)

3 comments:

radbrowser said...

jauh juga jarak sekolah dan rumah. nak handle anak anak lagi, tapi tak pe org perempuan ni dah di built-in dgn ketabahan sejak azali, dalam perut lagi ku bawa ke sana sini, inikan pula dah pandai jalan sendiri.

jue mj said...

rb,
betul, betul, betul ( mcm ipin cakap)

Ummibatrisya said...

potong jari le bagi kat kawan, supaya dia boleh tolong punch cardkan :)

kat opis ummi, kalau tolong punch dekat kawan, dapatlah showcause letter, bagitulah sebab-sebanya :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin