Friday, July 3, 2009

SIARAN TERGENDALA SEBENTAR

Lamanya tak bloggin' ada dua minggu rasanya... internet kat umah kong la plak... kt sekolah pun sama.... hari ni jum org lain balik awal... tp ptg jap g ada meeting plak... so ju rasa nak stay back aje... lg pun kalu balik umah tak sempat buat apa nak kena g sekolah balik... anak2 stay back kat pasti je.... (sian diorg...)

saja nak share... kat sekolah ju ni ada sorg cikgu yg aktif, maha aktif la gayanya... semua keje boleh buat, apa2 program pun nama mesti naik.... (istilah kt sek) awal mg ni kami dpt jadual br, masing2 cikgu pakat belek jadual tgk ok ke tak... dia pun belek2, kene mengajar extend class, balik kui 3.30ptg. org lain biasa blk 2.50 ptg... dia belek plak ju punya jadual. tgk jadual ju kurang 2 period dr dia. dgn hanginnya dia mengamuk kata tak fair... semua keje bg kat dia, masa mengajar pasal apa dia lak lebih? semua mende la dia ungkit... dia ketua ini..., dia cikgu ini...., dia ada anak kecik.... dll... kita suka sb jadual kita ok dia marah, org pejabat tegur pun dia marah... masa dia hangin, ju tak kata apa pun, malas nak layan, setengah org makin kita bersuara, mkin terbakar plak nanti. sebelum ni jadual ju lebih 2 masa dr dia ju tak bising pun... maybe dia anggap ju ni cikgu Form 1, tak byk keje... dia plak cikgu Form 5...

tp pada ju, mende2 ni semua cabaran n bagaimana kita hadapi mende ni semua org kan nilai balik kita... kalu ju la jadi mcm dia, tak payah nak salahkan org lain, kalaupun ada mende tak puas hati, suarakan lah dgn baik... jgn mengamuk sampai tak boleh nak hormat org yang lebih tua...
apa kata anda semua?

2 comments:

Kujie said...

ooo....mgkn selama ini ada yg dipendam....kena tercuit sikit terus meletOp sakan...:p

sabar dan selesaikan semua masalah dgn bertenang..

jue mj said...

kujie, mungkin jg... tp dpt cerita dr kwn2, mmg minah sorg ni len mcm sket...hmm... tak tau la...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin